lauantai 12. huhtikuuta 2014

Aika haastavaa (eli top vitoset)

Sain jokin aika sitten Ajatuksia Saksasta -blogin Oililta haasteen kertoa omat Top 5 -juttuni haasteessa mainituissa viidessä luokassa. Ikään kuin haaste ei itsessään olisi ollut riittävän, no, haastava, paria kuvaa vaille julkaisuvalmis tekstini katosi ensimmäisellä yrityksellä taivaan tuuliin. Minä halusin poistaa tekstistä ylimääräisen välilyönnin.

Tällaiset Top 5 -listat sain kakkoskierroksella aikaan.


Parasta kodissani

  • Takkahuoneen sohva. Takkahuoneen sohvalla on kiva rentoutua työpäivän jälkeen.

  • Takapiha. Pihamme ei ole suuren suuri, mutta sinne mahtuu pieni kasvimaa, pari marjapuskaa ja ehkä tulevaisuudessa myös kasvihuone. Lisäksi siellä voi nauttia kesällä auringosta ja vaikkapa kylvettää Helgan.
  • Vaatehuone. Tilava vaatehuone kokovartalopeileineen pesee minusta parhaatkin vaatekaappiratkaisut 6–0.
  • Takka. Talvipakkasilla takkatuli on tunnelmallinen. Lisäksi se auttaa mukavasti pitämään sähkölaskun aisoissa myös kovimmilla pakkasilla.

  • Asukkaat. Need I say more?

Kosmetiikan luottotuotteeni

Olen toiminut vuoden verran Oriflame-edustajana, joten tässä olisi hyvä tilaisuus vetää kotiinpäin. Otetaan tällä kertaa kuitenkin koko kaapin sisältö tasapuolisesti huomioon, jos ei muuten niin listauksen uskottavuuden vuoksi.



  • Oriflame Beauty Studio Artist Loose Powder. Kivipuuterit tuntuvat korostavan pienimpiäkin juonteita ja ihon epätasaisuuksia. Ainoa huono puoli tässä ihanan kevyessä irtopuuterissa on se, etten tiennyt sen olemassaolosta aiemmin. Väritön puuteri on siitä kätevää, että sitä voi käyttää kesät talvet. Riittää, kun pohja on oikean sävyinen.
  • Make Up Factory Sensitive Eye Shadow Base. Luomivärin pohjustusvoide kuulostaa ehkä vähän hifistelyltä arkimeikissä. Tämä kuitenkin pitää luomivärin kiltisti paikallaan raskaillakin luomilla, joilla värit yleensä tuppaavat kerääntymään raidaksi luomivakoon. Käytän luomiväriä aika harvoin, mutta tätä en enää jätä niillä harvoilla kerroilla pois.
  • Mary Kay Advanced Moisture Renewal Treatment Cream. Pelastaa kasvojen kuivan talvi-ihon. Kesäksi vaihdan hieman kevyempään vaihtoehtoon, mutta saatan käyttää tätä satunnaisesti vaikkapa saunan jälkeen tehokosteutuksena kesälläkin.
  • Make Up Factory Eye Colors -luomiväripaletti nro 6. En olisi tullut laittaneeksi tiilenpunaista silmäluomille, ellei Meikkistudio ElinaK:n Elina olisi sitä yritysvierailumme yhteydessä järjestämässään minimeikkikoulussa suositellut. Värit ovat erittäin runsaspigmenttisiä ja siten varmasti myös riittoisia.
  • Oriflame Beauty Studio Artist Gel Eyeliner. Sain tämän joskus viime vuonna kaupanpäällisiksi ja suhtauduin geelimäiseen rajausväriin aluksi hyvinkin epäilevästi. Uteliaisuus kuitenkin voitti, ja totesin tämän maailman tarkimmaksi, helposti levittyväksi ja vielä äärimmäisen kestäväksi rajausväriksi. Ei valunut vesisateessa eikä edes hiostavat aurinkolasit päässä pyöräillessä. Kivipuutereiden lisäksi olen ehkä hylännyt rajaustussit ikiajoiksi.

Parhaat ruokani

  • Pinaattiletut. Kasvatin viime kesänä ensimmäistä kertaa pinaattia, ja satoa tuli juuri ja juuri riittävästi kolmeen pinaattilettuherkutteluun. Nyt en jaksanut odottaa kesää ja mahdollisia oman maan pinaatteja, vaan ostin kaupasta nipun espanjalaista tuontipinaattia. Hyvää oli sekin!
  • Kanawokki. Helppo arkiruoka, johon voi pilkkoa juuri niitä vihanneksia, joita kaapista sattuu löytymään. Omaan vakioversiooni kuuluvat sipuli, valkosipuli (näistä ei tingitä), paprika, kesäkurpitsa ja tomaatit (tomaateistakaan ei kannata tinkiä, tai voi tulla hieman kuivaa wokkia). Nuudelit lisään pannuun keittämättöminä, kun tomaateista ja soijakastikkeesta on muodostunut riittävästi lientä pannun pohjalle.
  • Lasagne. Minusta jauhelihakastikkeessa pitää olla porkkanaa ja reilusti tomaattimurskaa. Valkokastike tehdään jauhoista ja voista eikä siinä säästellä juuston kanssa.


  • Grilliperunat. En oikein tiedä, miksi näitä kutsuisi. Olkoot grilliperunoita, koska valmistan niitä yleensä juuri grillissä muiden grilliherkkujen lisäkkeeksi. Kannelliseen, grillinkestävään pataan pilkotaan perunoita, sipulia ja valkosipulia, jotka maustetaan parilla voinokareella, lorauksella oliiviöljyä sekä suolalla ja mustapippurilla. Yrttejäkin pataan voi toki lisätä oman maun mukaan. Pata grilliin ja kansi päälle, kunnes perunat ovat pehmeitä. Sekään ei haittaa, jos ne hieman tarttuvat pohjaan, kunhan eivät sentään karrelle pala.

Arkeani ilahduttavat

  • Helga-papukaija. Kun Helgan huoneen oven avaa aamulla, kuuluu orrelta pirteä "terve". Yritä siinä sitten olla hymyilemättä, nousitpa sängystä kummalla jalalla tahansa.
  • Pitenevät päivät. Keväällä on kiva huomata, että työhuoneeseen ei välttämättä tarvitse sytyttää aamulla valoja ollenkaan. Ja jos pitääkin, ne voi yleensä sammuttaa jo vajaan tunnin kuluttua.
  • Naapurin lintulaudalla ruokaileva orava. Naapuri ilmeisesti pitäisi oravan mieluiten poissa lintulaudalta, mutta minusta sen puuhailua on hauska seurailla. Tunne lienee molemminpuolinen, koska useamman kerran kasvimaata tonkiessani olen saanut oravan tai pari yleisökseni.
  • Tomaatintaimet. Minkä tahansa taimien kasvua on hauska seurata, mutta minusta tomaatintaimet ovat jostakin syystä erityisen sympaattisia.

  • Auringonpaiste. Piristää mukavasti työpäivää, varsinkin jos auringosta ehtii nauttia vaikkapa pienellä kävelylenkillä töiden lomassa. Viikonloppuna aurinko houkuttelee pihalle.

Lempiesineeni

Tämä osio oli hieman haastava – alkuun piti oikein miettiä, mitä esineitä omistan. Ihan kuin niitä ei olisi kaapit pullollaan...

  • Lubitel-kamera. Ukkini vanha, vuosikymmeniä käyttämättömänä ollut kaksisilmäinen kamera sai uuden elämän (lue: korjatun kotelon) kymmenisen vuotta sitten ja on satunnaisessa käytössä edelleen. Tällä kameralla kuvaaminen on paljon digikameroita hitaampaa, rauhallisempaa ja rentouttavampaa.
  • Sveitsiläinen linkkuveitsi. Sain äidiltä tuliaisiksi aidon sveitsiläisen Victorinox-linkkuveitsen, jossa on teriä juuri sopivasti. Ei siis valtavaa määrää kaikenlaista härpäkettä, vaan pari erilaista terää, pienet sakset, pihdit sekä purkin- ja korkinavaajat. Tästä MacGyverkin olisi kateellinen.
  • Nalle. Sain nallen lahjaksi sukulaisilta ollessani muutamien viikkojen tai kuukausien ikäinen. Nallella ei ole koskaan ollut varsinaista nimeä; se on ihan vain nalle. Tai ehkä Nalle onkin nallen nimi, en tiedä. Nalle on ehtinyt reissata maailmalla mm. Saksassa ja Itävallassa, nyt nalle istuu työhuoneen hyllyn kulmassa.

  • Astianpesukone. Lasketaanko astianpesukone esineeksi? Vihaan tiskaamista, joten tämä tuskin kaipaa sen kummempia perusteluja.
  • Nyrkkeilysäkki. Kävin opiskeluaikana useamman vuoden ajan säännöllisesti kuntonyrkkeilyssä. Keskustassa töissä ollessani harrastus jäi, koska aikataulujen järjestäminen oli hieman hankalaa – selityksen makua, tiedetään. Nykyisessä kellarissa on kuitenkin nyrkkeilysäkille juuri sopiva kulma, ja hankimmekin säkin joskus vuosi sitten talvella. Nyt ei siis nyrkkeilyn jatkaminen ole aikatauluista kiinni!

Haasteeseen kuului vielä viiden aiheen keksiminen ja haasteen lähettäminen eteenpäin viiteen blogiin. Täältä pesee:

AURA
Pikkutalon Sanna
Ihana talo maalla
Rentouttavaa remontointia
Aamu omenatarhassa

Ja tässä vielä aiheet haastetuille:

Parasta arkiruokaa
Lapsuusmuistoja
Unelmamatkakohteeni
Suunnitelmissa
Ihan itse tehty

8 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta, vastailen jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin taisin pohtia näitä ensin melkein pari viikkoa ja sitten meni vielä ylimääräinen viikko, että sain naputeltua jutun uusiksi sen katoamisen jälkeen. :)

      Poista
  2. Jee, kiva kun listasit! Nalle on ihanan symppis, tommoset vanhat lelut on parhaita. Vaatehuoneesta oon kyllä lievästi kateellinen, mutta näillä mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä oli hauska pohtia, oli yllättävän hankalaa keksiä jokaiseen kohtaan viisi. Esineissäkin piti ensin ihan pohtia, mitä kaikkea esineiksi lasketaan, ja valinnanvaraahan oli sitten ihan kiitettävästi. Nallea ei kuitenkaan voi tuollaisessa ohittaa. :)

      Poista
  3. kiitos haasteesta, koitan palailla siihen heti kun ehdin :) Ihania kuvia blogisi pullollaan!!! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit. :) Hauskaa vappua!

      Poista
  4. Jes, sain vihdoin vastattua haasteeseesi. Vastaukseni eivät kyllä ole noin perusteltuja kuin sinulla mutta eihän se haittaa! Laittaapa ainakin tällaisen laiskan bloggaajan töihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että otit haasteen vastaan! Jokainen perustelee juuri sen verran kuin ehtii ja haluaa - mullakin meni tämän kirjoittamiseen ihan puoli ikuisuutta, kun rupesin joka kohtaan runoilemaan noin pitkästi. ;)

      Poista