perjantai 18. huhtikuuta 2014

Valkosipulia näkyvissä!

Sipulin kasvattaminen siemenestä ei onnistunut tälläkään kertaa. Kylvin viime vuoden tapaan purjon ja hopeasipulin siemeniä, mutta käytin tällä kertaa idätysastioina vanhoja kananmunakennoja. Viime vuonna kylvin aika reilun määrän pikkusiemeniä kukkaruukkuun, josta aioin siirtää taimet alkukesällä kasvimaahan.



Kasvatusyritykset sujuivat kummallakin kertaa yhtä heikosti. Siemenet kyllä itivät kohtalaisesti, mutta jo muutamien senttien kasvun jälkeen latvat alkoivat kellastua ja hennot korret kaatua pitkin multaa. En tiedä, onko sipuli todella tarkka oikeasta kastelumäärästä vai mikä oli ongelmana, koska yritin nimenomaan välttää sekä liikakastelua että mullan kuivattamista kummallakin kerralla. Muut siemenet ja taimet näyttivät olevan oikein tyytyväisiä, mutta sipulit eivät.



Valkosipulien puolesta jännitin kovasti, kun talvi osoittautuikin täysin erilaisena pariin edellisvuoteen verrattuna. Istutin viimevuotisen satoni isoimmat kynnet lokakuun loppupuolella, jotta ne ehtisivät juurtua ennen pakkasia ja maan jäätymistä. Joita sitten saatiinkin yllättäen odotella tammikuulle asti.



Pahaa pelkäsin, että juurtumisen sijaan valkosipulini olisivat ehtineet jo maatua, mutta väärässä olin. Maasta pilkottaa jo ainakin kuusi pientä mutta jo nyt melko tukevan näköistä versoa. Jos sipulit ja herneet eivät taimikasvatusyrityksistäni piitanneet, niin ainakin valkosipulin ja tomaatin osalta kevät näyttää päässeen hyvään alkuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti