tiistai 7. tammikuuta 2014

Downshifting ja tavarasta luopuminen

Jo hetken aikaa erilaiset lehdet, blogit ja muut keskustelupalstat ovat olleet pullollaan juttuja siitä, miten varastojen siivoaminen ja liian tavaran pois heittäminen rentouttaa ja vapauttaa.

Ja kissan viikset, sanon minä. Stressin siitä hommasta saa. No, minä ainakin saan.

Muuton yhteydessä reilu vuosi sitten tuli toki käytyä niitä tavarakertymiä läpi, mutta kahden hamsterin (enkä nyt puhu lemmikkieläimistä) taloudessa kaikenlaista kampetta näyttää vuodessakin kertyvän enemmän ja vähemmän. Ja lisäksi vuoden aikana esimerkiksi moni jemmaan laitettu, jostakin syystä lukematta jäänyt lehti ehtii muuttua tarpeettomaksi roinaksi.
Uusi kotimme oli muuttovaiheessa ihan asumiskelpoinen mutta kaipasi pintojen uusimista ja muuta pientä remontintapaista vähän siellä täällä, joten tavaratkin ovat vaihtaneet paikkaa moneen kertaan remontin edetessä.
Nyt, kun huoneet alkavat olla valmiina ja hyllyt oikeilla paikoillaan, olisi hyvä aika siirtää ne väliaikaisissa varastoissa odottelevat kirjat ja muut tavarat omille paikoilleen. Mutta mistähän ne kaikki nyt löytäisi? Muutossa ihan varmasti laitoin senkin laatikon tähän kaappiin, mutta eihän se samassa paikassa ole. Vietiinköhän se kellariin – vai onko se sittenkin siellä yläkaapin perällä?

Melkoisen määrän ylimääräiseksi todettua tavaraa heitimme taas pois, kun mies innostui käymään läpi väliaikaisvarastoiksi päätyneitä eteisen kaappeja. Samalla vauhdilla saatiin työhuoneen kirjahyllykin huomattavasti siistimpään kuntoon ja moni muuttolaatikosta väliaikaiseksi roinalaariksi muuttunut pahviloota tyhjennettyä.

Siivoamista ja tavaroiden läpikäyntiä en edelleenkään suostu rentouttavaksi kutsumaan, mutta kieltämättä siistin lopputuloksen näkemisestä tulee hyvä mieli.

Siistissä rivissä hyllyssä


No, näitä ei saa ihan yhtä siististi pinoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti