torstai 27. maaliskuuta 2014

Viljelysekaannuksia ja uusia mahdollisuuksia

Viime kesän epäonnistuneisiin kasvatuskokeiluihin kuuluivat sipulin lisäksi kukkakaali ja parsakaali. Yritin molempien tapauksessa taimikasvatusta sisällä ja alkukesästä taimien siirtoa ulos lämpimälle seinustalle kasvamaan.

Parsakaali iti varsin lupaavasti, mutta jostakin syystä hennot versot eivät ottaneet kasvaakseen vaan kuolivat yksi toisensa jälkeen jo hyvissä ajoin ennen kesän tuloa.


Kukkakaalin kohtalo sen sijaan jäi mysteeriksi. Ihmettelin mullasta kasvavia pitkiä varsia ja varsiin ilmestyneitä lehtiä, jotka eivät muistuttaneet kaupan kukkakaalia sitten vähääkään.

Istutin taimet kuitenkin kesällä maahan ja ihmettelin, missä vaiheessa se valkoinen kukinto alkaisi ilmestyä – ja mihin ihmeen kohtaan sen kuuluisi kasvaa.

Taimet kasvoivat pituutta ja alkoivat lopulta tehdä valtavia määriä pientä, keltaista kukkaa. Tarkemmin katsoen lehdetkin muistuttivat epäilyttävästi tomaatin lehtiä. Hämmentävää.

En edelleenkään tiedä, mitä kylvämilleni kukkakaalin siemenille tapahtui ja missä vaiheessa niiden tilalle päätyi tomaattia, mutta kauniita pieniä kirsikkatomaatteja niistä kukkakaalin taimista kuitenkin saatiin.


Molempia siemeniä oli viime vuonna ostamissani pusseissa reippaasti yli yhden vuoden tarpeen, joten päätin antaa molemmille tänä vuonna vielä toisen mahdollisuuden.

Parsakaalit ovat jo itäneet – saapa nähdä, kasvaako sieltä tällä kertaa chiliä vai munakoisoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti