lauantai 15. helmikuuta 2014

Oi ihana sohva!

Sain Ihana talo maalla -blogin Jaanalta haasteen kertoa omasta lempipaikastani kotona. Täytyy sanoa, että ainakin näin kiireisen työviikon päätteeksi valinta oli erinomaisen helppo: takkahuoneen sohva!


Ostimme sohvan viitisen vuotta sitten, kun asuimme opiskelija-asuntolan kaksiossa. Asuntoon sohva sopi täydellisesti, mutta talon hissiin ei niinkään - ehdin jo alistua ajatukseen, että joudumme todella kantamaan uuden kulmasohvamme portaita pitkin seitsemänteen kerrokseen. Lopulta saimme kuin saimmekin sohvan soviteltua hissiin, samoin muuttopäivänä tavaroita takaisin alakertaan kuljetettaessa.

Nykyinen olohuoneemme on sen verran avara, että kolmen istuttava kulmasohva näyttäisi siellä aika orvolta. Pintaremonttia odottelevaan takkahuoneeseen sohva sen sijaan sopii mitä parhaiten, ja mikäs sen mukavampaa kuin kuunnella takkatulen ritinää sohvalla loikoillen.
Ehkä parasta sohvassa on omaa silmääni miellyttävän värin lisäksi selkänojan tyynyt, joiden avulla istuma-asennon saa juuri haluamakseen: ryhdikkäästi istuessa selän taakse voi tarvittaessa laittaa kaksikin tyynyä ja pitkän työviikon jälkeen pehmeiden tyynyjen varaan on helppo heittytyä vaikkapa lueskelemaan hyvää kirjaa.

Laitetaanpa haaste vielä eteenpäin viidelle bloggaajalle: Kuppi kuumaa, Diagnoosi: sisustusmania, Voikukkapelto, Jalalla Koreasti ja Aamukahvilla.

6 kommenttia:

 1. Sohva on paras paikka myös meillä :)

  Oikein kivan oloinen blogi sulla. Jään lueskelemaan!

  VastaaPoista
 2. Tossa kelpaa pötkötellä! Meillä ei valitettavasti ole mukavaa sohvaa nyt ollenkaan, mutta panostamme ulkonäköön :) Ehkä vielä löhöilypaikkakin pitää kyllä hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vielä remontti tuolla päässä taloa niin pahasti kesken, että ulkonäköä ei juurikaan viitsi vielä edes ajatella. Eli kaikki erityyliset ja toisiinsa sopimattomat huonekalut ovat sulassa sovussa siihen asti, että saadaan seinät ja lattia haluamaamme kuosiin, ja sen jälkeen voi sitten alkaa sisustaa. :) Tämä sohva tosin ei lähde myöskään siinä vaiheessa mihinkään!

   Poista
 3. Hei, kiitos haasteesta (kerkesin jo kertaalleen unhoittaa vastata sinulle, lahopää kun olen). Meilläkin se lempipaikka löytyy sohvalta :-) Koko perhe välillä tappelee kuka siinä saa löhötä. Koirat yleensä vetävät pisimmän korren, mutta onneksi ovat niin pieniä että sekaan mahtuu helposti yksi ihminenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, mikäpäs kiire tässä valmiissa maailmassa! T. toinen lahopää ;)

   Teidän koirat on kyllä sen verran herttaisia, että varmaan houkuttelevat kovastikin sinne samaan sekamelskaan.

   Poista