lauantai 28. helmikuuta 2015

Kevätkiireitä


Viime vuonna kylvin tomaatit ja paprikat esikasvatukseen siemenpussien aikataulujen mukaan, mutta taimet olivat mielestäni ulos siirrettäessä vielä melkoisen hentoja. Kun vielä kesäkuussa kylmät kelit pysäyttivät joksikin aikaa niiden kasvun lähes kokonaan, jäi suurin osa melko runsaasta tomaattisadosta vihreäksi.

No, ei kai sitten muuta kuin seuraavalla kerralla siemenet multaan vielä pari viikkoa aiemmin. Kyllähän helmikuun alkupuolella alkaa jo olla ihan mukavasti valoa, joten luulisi siementen jo silloin itävän. Jos ne siis saisi istutettua suunnitelmien mukaisesti jo helmikuun alkupuolella.


Eipä tänä talvena tuota valoakaan ole kovin kummoisesti ollut, mutta jotenkin alkuvuosi on kaikessa harmaudessaankin vilistänyt ohi aivan uskomatonta vauhtia. Viime viikolla sain sentään listattua tälle kesälle suunnittelemani vihannekset ja yrtit, mutta kylvötöihin en ole vieläkään päässyt. Ensimmäisestä kaupasta kun löytyi vain puolet lyhyen listani siemenistä. Kauemmas ei kesken työpäivän ehtinyt lähteä, joten suunnitelmia oli hieman lykättävä.

Tänään oli muiden asioiden sivussa hyvä tilaisuus koukata kaupungin toiselle puolelle Plantageniin, jossa valikoima on yleensä ollut melkoisen kattava. Hetken tosin ehdin jo luulla tehneeni turhan lenkin, kun ulko-oven vierestä ja tutusta paikasta taimipihalta löytyi vain pienenpienet siemenhyllyt ilman yhtäkään kaipaamistani vihanneksista. Ei kai helmikuun viimeinen viikonloppu oikeasti ole liian myöhään?


Näin helpolla en toki luovuttanut, vaan yritin etsiä käsiini myyjän ja kysellä häneltä tilanteesta ja antaa tarvittaessa hieman palautetta. Eihän läheskään kaikkia vihanneksia kuitenkaan näin aikaisin tarvitse kylvää – yrteistä nyt puhumattakaan.

Vapaata myyjää ei aivan lähimaastosta löytynyt, mutta hetken aikaa myymälässä pyörittyäni törmäsin lopulta suurempaan hyllyyn, jonka toisella puolella oli valtava valikoima kesäkukkia ja toisella kunnon rivistö monenlaisia tomaatteja ja paprikoita sekä muita vihanneksia ja yrttejä. Lähes tunnin ylimääräinen lenkki ei siis sittenkään mennyt hukkaan!


Nyt sitten pitäisi vaan kerätä istutusruukut ja muut tykötarpeet kokoon, jotta saadaan ensimmäiset paprikat ja tomaatit pikavauhdilla itämään!

2 kommenttia: