maanantai 11. elokuuta 2014

No ihan kiva

Blogeja lukiessa tulee välillä tunne, että toisilla kaikki mahdolliset ruokakokeilut onnistuvat aina aivan nappiin. Ja kukapa niistä vähemmän onnistuneista viitsisikään kovin kovaa meteliä pitää.

No, vaikkapa minä. Ainakin, kun tulos ei nyt mikään ihan katastrofi ollut, vaan lähinnä tylsän tavallinen ja mitäänsanomaton. Sellainen "ihan kiva". Ei pahaa, mutta ei mikään mieleenpainuva makuelämyskään. Mutta ehkä kuitenkin lupaava kokeilu, josta pienillä muutoksilla saisi herkkua aikaiseksi.

Kävin lauantaina ostamassa pitkästä aikaa kalaa ja toin kotiin kokonaisen lohen. Ensin ajattelin joko grillata sen tai paistaa uunissa ihan perinteisesti suolalla ja valkopippurilla maustettuna. Lisäkkeeksi vielä hieman paistettuja vihanneksia, sitruunaa ja smetanaa, niin hyvä tulee.

Tuttu ja turvallinen versio. Ei voi mennä pieleen muuten kuin karrelle palaessaan.
Kotona alkoi kuitenkin mieli kokeilla jotakin uutta ja aloin pohtia, että kookos voisi sopia lohen kaveriksi hyvin. Pikainen vilkaisu internetiin kertoi, että useammankin blogistin keittiössä oli valmistunut herkullista kookoslohta esimerkiksi limetillä, tuoreella chilillä ja korianterilla maustettuna. Joten eipä muuta kuin tuumasta toimeen.

Omat chilini ovat vielä aivan vihreitä, mutta ajattelin sen olevan vaihtelun vuoksi ihan hyväkin. Ajattelin nimittäin lisätä kalaan myös inkivääriä, joten ehkä hieman miedompi chili auttaisi pitämään ruoan tulisuuden kurissa. Lisäksi vielä merisuolaa, yhden limetin mehu, hieman tuoretta korianteria silputtuna ja toinen limetti lohkoina kalan sisään. Vuoan pohjalle lusikallinen kookosöljyä estämään kalan tarttumista pohjaan kiinni ja koko komeuden päälle iso purkillinen kookoskermaa.

 Eihän siitä voi tulla kuin hyvää.



No, eihän siitä pahaa tullutkaan. Mutta eipä kovin kummoista kuitenkaan. Suolaa olisi varmaan voinut olla enemmänkin, kookos ei maistunut kuin kastikkeessa ja chilin tai inkiväärin tulisuudesta ei ollut tietoakaan. Aika mauton kokemus siis.

Ensivaikutelma tästä oli, että eipä kannata toiste kokeilla. Saa nähdä, pysynkö päätöksessäni, vai päädynkö kuitenkin vielä testaamaan jotakin vastaavaa kypsillä, kunnolla tulisilla chileillä ja vaikkapa cayennepippurilla höystettynä...

Ensi kerralla chilin on oltava punainen ja tulinen!

6 kommenttia:

  1. Heh, meillä useimmat kokkailut taitaa olla just tätä "ihan ok" -kastia. Eipä niistä tosiaan kiinnosta huudella eikä kuvaillakaan. Ehkä tässä on vähän sama juttu kuin se, että blogeissa näkyy ainoastaan siistejä koteja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinhän se varmaan on, ja kukapa sitä jatkuvasti mistään mitäänsanomattomista keskinkertaisuuksista viitisisikään kirjoitella, saati sitten lukea. Tätä en kuitenkaan voinut olla mainostamatta, kun oli toisaalta sen verran iso pettymys ja toisaalta vaikutti ihan lupaavalta - hieman kun säätää noita mausteita ja määriä, niin sen on ihan pakko olla hyvää! ;)

      Poista
  2. :D Ei minulla ainakaan päädy kaikki eksperimentit blogiin, tai jos päätyy niin on niitä yleensä muutama kerta tehty ennen onnistumista. Blogi kun on vähän semmoinen oma muistilista itsellekin niistä "hyvistä" resepteistä, jotka kannattaa pitää jatkossakin mielessä. Minulla on muuten aika samantapaiset kokemukset kookoslohesta. Kokeilin kerran tehdä thai-tyylistä lohta juurikin limellä, inkiväärillä, korianterilla ja kookoksella ja siitä tuli vastoin kaikkia odotuksia juurikin aika mitäänsanomatonta. Pitäisiköhän tästä ottaa ihan haaste, luulisi että noilla raaka-aineilla pitäisi saada ihan mahtavaa ruokaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän sama periaate täälläkin, ja tämä kalakokeilukin tosiaan pääsi blogiin asti lähinnä tuon pienen epäonnistumisen aiheuttaman yllätyksen vuoksi.

      Minä en ainakaan suostu uskomaan, ettei näistä aineistaa muka saisi vähintäänkin hyvää ruokaa aikaan, kun vaan saa määrät osumaan kohdalleen - reilummin maustettu versio 2.0 lienee siis joskus lähitulevaisuudessa tulossa! ;)

      Poista
  3. Kuulostaa tutulta! Mulla on useampikin leivontakokeilu (erityisesti raparperin osalta) just tätä "ei pahaa, muttei niin kummosen hyvääkään" -osastoa. Vaikka ohjetta omassa päässä kehitellessäni olen ollut aivan varma menestysreseptistä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, mulla olisikin vielä muutama varsi raparperia jäljellä... Täytyypä yrittää löytää joku hyvä resepti kokeiltavaksi, ettei tarvitse itse kehitellä lisää kandidaatteja tähän samaan osastoon! ;)

      Poista