torstai 31. heinäkuuta 2014

Pikaruokaa arkipäivään

Välillä ruoanlaittoon ei jaksa erityisemmin panostaa, mutta silti on kiva syödä hyvää ruokaa. Ja silloin tulee jääkaapilla joskus sellainen olo, ettei täydestäkään kaapista löydy kerrassaan mitään – tai ainakin kaikki vaihtoehdot edellyttäisivät monenlaista pilkkomista, raastamista ja paistamista.

Tällä kertaa pulasta pelastivat ensisijaisesti mojitoja ja guacamolea varten ostamani limetit. Edellä mainittujen lisäksi ne nimittäin sopivat erinomaisen hyvin myös kanan tai kalan nopeaankin maustamiseen. Lisäksi riittää yksinkertaisimmillaan ripaus suolaa ja pippuria.


Yleensä paistan niin kanan kuin kalankin lisäkkeeksi vihanneksia, mutta koska pilkkominen ei tällä kertaa jaksanut innostaa, päädyin keittämään kanafileiden seuraksi kattilallisen riisiä.

Limettikanaa

  • 5 luutonta kanan rintafilettä
  • 1 limetti
  • ripaus suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • öljyä paistamiseen

Purista puolen limetin mehu kanafileiden päälle ja ripottele fileille hieman suolaa ja cayennepippuria tai muita mausteita oman makusi mukaan. Käännä fileet ja mausta toinen puoli samalla tavalla. Anna maustua puolesta tunnista tuntiin ja paista sitten kuumalla pannulla pienessä öljytilkassa. Ruskista ensin molemmat puolet kauniin kullanruskeiksi ja anna fileiden sitten kypsyä miedommalla lämmöllä kannen alla välillä käännellen.

Yhden limetin mehu riittäisi varmasti n. 6–8 fileelle, mutta meillä niitä nyt sattui olemaan viisi. Ruoanlaiton aikaan synkät sadepilvet pimensivät keittiötä niin, että kaikki valmistus- ja annoskuvat jäivät tällä kertaa ottamatta. Mikä mainio tekosyy käyttää samaa tai ainakin vastaavaa reseptiä toisenkin kerran, kun meinaa laiskottaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti