lauantai 14. kesäkuuta 2014

Vihannesherkkuja grilliin

Kun lähes syksyisen harmaan aamun jälkeen pilviverho alkoi rakoilla ja aurinko pääsi lämmittämään, emme voineet olla laittamatta grilliä tulille.


Yksi pitkäaikaisista suosikkigrillattavistani on äärimmäisen helppo ja nopea valmistaa: täytetyt paprikat. Sain idean opiskelukaveriltani, kun kokoonnuimme joskus vuosia sitten keväällä opiskelija-asuntolamme grillikatokseen iltaa istumaan.



Yksinkertaisimmillaan tähän tarvitaan vain paprikaa, oliiveja ja fetajuustoa, mutta muita hyviä täytevaihtoehtoja ovat esimerkiksi marinoidut valkosipulinkynnet tai melkeinpä mikä tahansa sopivan rasvainen juusto.

Yleensä käytän ihan maustamatonta perusfetaa, mutta tällä kertaa päädyin Lidlin fetahyllyllä oliivimarinoituihin fetakuutioihin. Siis kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ja lopputulos oli vähintäänkin herkullinen.




Fetatäytteiset paprikat

  • paprikoita
  • oliiveja
  • fetaa kuutioina

Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Heitä jokaiseen paprikanpuolikkaaseen 5–6 oliivia ja täytä se reunoja myöten fetakuutioilla. Mausta halutessasi mustapippurilla tai muulla valitsemallasi mausteella. Grillaa, kunnes paprika ja feta pehmenevät hieman. Fetan ei tarvitse sulaa, vaan riittää, kun se alkaa pehmentyä.

Täytteen juusto tekee näistä yllättävän täyttäviä, joten yleensä yksi tai kaksi puolikasta syöjää kohden riittää oikein hyvin.



En halunnut heittää fetapurkin oliiviöljymarinadia hukkaan, ja koska meillä ei nyt ollut salaattia, käytin sen munakoisosuikaleiden marinadina.

Marinoidut grillimunakoisot

  • munakoiso
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria, chilijauhetta ja/tai muita mausteita

Leikkaa munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet ja anna niiden "itkeä" noin puolen tunnin ajan. Kuivaa viipaleet, sivele ne molemmin puolin öljyllä ja mausta ne valitsemillasi mausteilla. Jos käytät valmiiksi maustettua öljyä, muita mausteita ei välttämättä tarvita. Grillaa molemmin puolin niin, että pinta saa kauniin kullanruskean värin. Sivele viipaleita öljyllä aina kääntämisen yhteydessä.

Hyvää!

2 kommenttia:

  1. Tässäpä hyvä idea, testataan varmasti heti seuraavalla grillauskerralla! Grillattavia kasvisjuttuja ei ole koskaan liikaa, niitä kun on yllättävän vaikeaa keksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on helppouden lisäksi vielä se hyvä puoli, että täytteeksi käy niin moni eri juttu. Ei pääse kyllästymään, kun käyttää välillä vaikka erilaisia maustettuja sulatejuustoja tai vaikka oliivien tilalla jotakin pilkottuja vihanneksia. :)

      Poista