perjantai 20. maaliskuuta 2015

Taimet kasvussa
Vaikka välillä tuntuu, etten ole saanut talven ja alkukevään mittaan aikaiseksi yhtään mitään, on kodinhoitohuoneessa sentään todisteita myös päinvastaisesta.Viime keväänä totesin, että ainakin paprikat voi kylvää taimikasvatukseen jo hyvissä ajoin helmikuussa, ja suunnittelinkin aloittavani ensimmäisiä kylvötöitä jo helmikuun alkupuolella. Hieman sekin homma pääsi työkiireiden sun muiden vuoksi taas venymään, mutta maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna pääsin vihdoin avaamaan puutarhakauden 2015.
Ensimmäisenä kylvin muutamaa eri tomaattilaatua amppeliin sopivista kirsikkatomaateista pihvitomaatteihin, paria erilaista chiliä, parsakaalia ja munakoisoja sekä syksyllä jääkaappiin jääneet talvivalkosipulit. Osa valkosipulin kynsistä oli päässyt hieman kuivumaan, mutta suurin osa vaikutti olevan ihan kohtalaisessa kunnossa. Olipa siellä joku jo ehtinyt hieman itääkin, joten oletin niiden ainakin olevan vielä hengissä.


Useimpien siementen itämisajan piti olla pari viikkoa ja muistelin, että valkosipulikin olisi edellisen kerran sisäkasvatuksessa antanut odotella itseään ainakin yli viikon, ehkä enemmänkin. Voitte siis kuvitella, että olin hieman hämmentynyt ensimmäisten valkosipulinversojen puskiessa päivänvaloon jo parin–kolmen päivän kululttua istuttamisesta.Liekö valkosipulin ripeys vai takkahuoneen lämpö innostanut muutkin kasvit itämään ennätysajassa, kun lähes jokaisessa purkissa näkyi elonmerkkejä jo viikon kuluttua. Ja nyt, pari viikkoa myöhemmin, näyttää tämän kesän vihannesviljelmien alku jo oikein lupaavalta.
Nyt vaan toivotaan, että kodinhoitohuoneen hieman viileämpi ilmasto hillitsee pikkutaimien pituuskasvua sen verran, että niiden varret ehtivät vahvistua sopivasti oikein runsasta satoa varten!
1 kommentti: