sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kotitekoinen tiramisujäätelö


Sen jälkeen, kun saimme joululahjaksi jäätelökoneen, olen kokeillut jos jonkinlaisia eri jäätelöitä. Yleensä jugurttipohjaisia, välillä niinkin marjaisia, että kysymys on pikemminkin pienellä jugurttitilkalla maustetusta sorbetista kuin varsinaisesta jäätelöstä.

Yksi parhaista tähän mennessä kokeilemistani versioista on hieman improvisoitu tiramisujäätelö, johon ei tule kananmunaa lainkaan alkuperäisen jälkiruoan tapaan.


Tiramisujäätelö

  • 1 prk mascarponea
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl amarettoa
  • 1 dl espressoa
  • Savoiardi-keksejä

Keitä ja jäähdytä noin 1 dl vahvaa espressoa ja liuota sokeri siihen.

Sekoita mascarpone, kerma, amaretto ja vaniljasokeri esim. sauvasekoittimella tasaiseksi ja kaada seos jäätelökoneeseen. Meidän koneellamme tämä valmistuu noin puolessa tunnissa, mutta tarvittava aika kannattaa aina tarkistaa oman koneen käyttöohjeesta.

Kun jäätelö on paksuuntunut jonkin verran, liota muutamia Savoiardi-keksejä (3–5 kpl) kylmässä espressossa ja murenna ne vähitellen jäätelömassan sekaan. Keksinmurut kannattaa lisätä vähän kerrallaan, jotta ne ehtivät sekoittua hyvin eivätkä jumita konetta.

Jäähdytä 3–4 jäätelökulhoa pakastimessa, niin valmis jäätelö ei ala sulaa pinnasta heti kulhoon päädyttyään.

Jos joku olisi viime vuonna sanonut, että tiramisuakin parempaa jälkiruokaa voi olla olemassa, en ehkä olisi moista väitettä ihan purematta niellyt. Nyt en enää ole ihan varma kannastani, vaikka itse sanonkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti