tiistai 6. tammikuuta 2015

Kotitekoinen jugurttijäätelö

Joku voisi olla sitä mieltä, että jäätelö on kesäherkku. Minä en; minusta se on herkku.

Kaiken lisäksi saimme vanhemmiltani joululahjaksi OBH Nordican Ice Cream Box -jäätelökoneen. Eihän sen kokeilua nyt suinkaan kesään asti voi jättää! Päinvastoin, talvella on hyvää aikaa testailla eri reseptejä, niin osaa sitten kesällä tehdä tuoreiden marjojen ja muurinpohjalettujen seuraksi niitä parhaita.

Kaupan jäätelöistä suosikkejani ovat viime aikoina olleet jugurttijäätelöt, joten päätin etsiä heti kärkeen sellaisen ohjeen. Jotenkin kuvittelin kokeilevani ensimmäisenä jotakin marjaista versiota, kun pakastimestakin löytyy sopivasti mansikoita ja mustaviinimarjoja.



Niin tässä kuitenkin kävi, että törmäsin tällaiseen ohjeeseen, josta muokkasin oman versioni.

Sitruunainen jogurttijäätelö (n. 1,5 litraa valmista jäätelöä)

  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sitruunamehua (1–2 sitruunaa)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 dl hunajaa

Pese yhden sitruunan kuori hyvin ja raasta se. Purista sitruunoiden mehu kulhoon ja lisää hunaja. Lämmitä kattilassa (vesihauteessa) tai mikrossa niin, että sitruunan mehu ja hunaja sekoittuvat yhteen. Anna jäähtyä.



Sekoita jäähtynyt neste ja hienoksi raastettu kuori jogurttiin ja kermaan, kaada jäätelökoneeseen ja valmista jäätelö koneen ohjeiden mukaan.

Jaa valmis jäätelö jäähdytettyihin annoskulhoihin ja anna jäätelön jähmettyä jokunen minuutti pakastimessa ennen tarjoilua.



Eiköhän tämä kesähelteelläkin maistuisi!

2 kommenttia:

  1. Nam, tätä pitää kokeilla! Olen tehnyt jos jonkinlaista jätskiä, mut jogurttijäätelö on vielä kokeilematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäätelökoneen noin kuukauden mittaisella käyttökokemuksella sanoisin melkein, että jugurttijäätelöt ovat ihan parhaita. :) Laittoipa niihin sitten sitruunaa tai mansikkaa tai mitä vaan!

      Poista