Minusta peruna on ehkä parhaimmillaan uunissa paistettuina, valkosipulilla ja timjamilla maustettuina lohkoina, ja mikäs perunalohkojen kaveriksi sopisi paremmin kuin pannulla paistettu kala. Eli jonkin sortin fish and chips, vaikkei tämä ehkä se ihan perinteisin englantilainen tapa näiden valmistamiseen olekaan.
Arkistokuvaa, kun en nälissäni muistanut ottaa valmistuksesta kuvia ollenkaan. |
Lohkoperunat
- 1 kg perunoita
- 3–5 valkosipulin kynttä
- reilu kourallinen tuoretta timjamia
- suolaa
- oliiviöljyä
Leikkaa perunat tasakokoisiksi, pitkiksi lohkoiksi. Sekoita perunalohkot, murskattu valkosipuli, silputtu timjami, suola ja loraus oliiviöljyä kulhossa ja levitä sitten perunalohkot uunipellille. Paista 225 asteessa uunin ylätasolla, kunnes perunat ovat kauniin kullanruskeita.
Nämäkään kalat eivät liity jutun tapaukseen, vaan taitavat olla kuhaa. Samalla pannulla kuitenkin. |
Pannulla paistetut ahvenfileet
- 6 ahvenfilettä
- 2 dl vehnäjauhoa
- 2 kananmunaa
- cayennepippuria
- suolaa
- voita
Sekoita vehnäjauhot, suola ja cayennepippuri keskenään sekä vatkaa kananmunat tasapohjaisessa astiassa (muovinen litran jäätelöpaketti tai vastaava sopii tarkoitukseen mainiosti). Pyöräytä kalafileet ensin jauhossa, sitten kananmunassa ja tämän jälkeen vielä uudestaan jauhoissa, jotta saat fileisiin melko paksun leivityksen. Paista leivitetyt fileet kuumalla pannulla reilussa määrässä voita. Paista ensin hetki molemmin puolin, jotta pinta saa kauniin kullanruskean värin, ja anna fileiden sitten kypsyä miedommalla lämmöllä kannen alla. Muista käännellä fileitä silloin tällöin.
Meillä ei tällä kertaa ollut fisuille minkäänlaista kastiketta, mutta hyviltä sekä kala että potut maistuivat aivan tällaisinaankin. Saatanpa tehdä toistekin!
Valmiin annoksen sentään muistin jollakin tavalla kuvata. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti