torstai 15. toukokuuta 2014

Kanaa ja parsakaalia kermakastikkeessa

Jännää, miten hyvä ja helppokin arkiruoka saattaa välillä päästä unohtumaan.

Tällä kertaa eräs sellainen palautui yllättäen päänsisäiseen reseptivalikoimaani kaiken kiireen keskellä, kun jääkaapissa ei ollut juuri muuta kuin valo. Töissä oli kiirettä eikä kauppareissu houkutellut, joten vähistä kaapissa olleista aineksista oli pakko keksiä jotakin pakastimesta sulatettujen kanasuikaleiden seuraksi.

Onnekseni yksi noista kotoa löytyneistä aineksista oli parsakaali, joten kokkailin pitkästä aikaa kermaista kana- ja parsakaalikastiketta sekä pastaa. Kylläpä olikin hyvää pitkästä aikaa!

Kermainen kana- ja parsakaalikastike

  • 700 g kanasuikaleita
  • 2 dl kermaa
  • 1 iso tai 2–3 pientä parsakaalia
  • 1 reilunkokoinen sipuli
  • 2–5 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkopippuria
  • chilijauhetta
  • pastaa (penne rigate)

Pilko vihannekset ja kuullota sipuli ja valkosipuli wokkipannussa tai vastaavassa reilunkokoisessa pannussa. Lisää kanasuikaleet ja paista ne. Mausta paistettu kana ja lisää parsakaali, anna kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia. Tarkista mausteet ja lisää kerma, anna hautua vielä hetken aikaa.


Keitä samalla pasta pussissa olevan ohjeen mukaisesti. Keitän itse yleensä kaikki makaronit aika pehmeiksi, mutta tämän kastikkeen kanssa ne kannattaa mieluummin jättää hieman al denteksi.


Helppoa, nopeaa ja herkkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti