keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Äidin uunilohi

Lohi on monipuolinen kala, jota voi valmistaa vaikka kuinka monella eri tavalla. Vähän vähemmän onnistuneetkin kokeilut ovat yleensä ihan syötäviä, ja onnistuneet reseptit taas päätyvät ainakin minulla saman tien vakioruokien listalle.

Yksi lempiruoistani on uunilohi, jota söimme kotona usein ja jota itsekin laitan aina silloin tällöin. Pitäisi ehkä laittaa useamminkin, on tämä sen verran hyvää.



Uunilohi
  • 2 lohifilettä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • oliiviöljyä

Lorauta uunivuokaan tai -pellille hieman oliiviöljyä, niin nahka irtoaa siitä helpommin.

Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla ja anna niiden maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Paista sitten 200 asteessa noin puoli tuntia (paistoaika tietysti riippuu paljonkin fileiden paksuudesta), kunnes kala on kypsää.

Valkopippurin lisäksi pieni ripaus chilimaustetta sopii lohelle oikein hyvin.


Tarjoile lohi paistettujen vihannesten tai riisin kanssa sekä sitruunan ja smetanan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti